Приймальне відділення:+380 472 33 56 01

Поліклініка:+380 472 36 09 48

Приймальня гол.лікаря:+380 472 33 04 15

Адреса: Україна, м. Черкаси, вул. Мечникова, 25 (стаціонар)

Україна, м. Черкаси, вул. Святителя-хірурга Луки 3 (поліклініка)

< Всі новини
22 червня 2018

Науково-практична конференція «Актуальні питання невідкладної кардіології»

     

     11-12 квітня в м. Києві відбулась науково-практична конференція «Актуальні питання невідкладної кардіології», яку щорічно проводить Асоціація з невідкладної кардіології на чолі з її президентом – членом-кореспондентом НАМН України О.М.Пархоменко.

     На конференції розглядались ключові питання надання допомоги при невідкладних станах при серцево-судинних захворюваннях. Традиційно основну увагу було приділено лікуванню гострого коронарного синдрому з елевацією сегмента ST та тромбоемболії легеневої артерії.

     Також було висвітлено сучасні погляди на лікування інфаркту міокарда без обструктивного ураження коронарних артерій (MINOCA), важливість застосування на практиці шкал ризику венозного тромбоемболізму у госпіталізованих терапевтичних хворих, шкал вірогідності та тяжкості ТЕЛА, особливостям проведення тромбопрофілактики в різних клінічних ситуаціях, особливостям терапії кардіологічних пацієнтів з супутньою патологією (цукровим діабетом, шлунково-кшковою кровотечею) тощо.

     Крім цікавих лекцій, які читали провідні кардіологи України, на конференції проводились практичні заняття з вирішенням конкретних ситуаційних задач, а також майстер-клас по серцево-легеневій реанімації.

     Лікарі відділення гострої коронарної недостатності та порушень ритму на чолі із завідувачем відділення Прошак О.В. взяли активну участь в роботі конференції.