Приймальне відділення:+380 472 33 56 01

Поліклініка:+380 472 36 09 48

Приймальня гол.лікаря:+380 472 33 04 15

Адреса: Україна, м. Черкаси, вул. Мечникова, 25 (стаціонар)

Україна, м. Черкаси, вул. Святителя-хірурга Луки 3 (поліклініка)

< Всі новини
16 серпня 2019

Оперативна діяльність кардіохірургічного відділення 2019

     За період  2019 року в КНП «ЧОКЦ Черкаської обласної ради» виконано майже 200 оперативних втручань на відкритому серці. Рутинними хірургічними втручаннями на сьогоднішній день залишається:

Хірургія ішемічної хвороби серця – аорто коронарне шунтування на працюючому серці та пластика аневризми лівого шлуночка, пріоритетним напрямком є  тотальна артеріальна реваскуляризація.

Хірургія набутих та вроджених вад серця у дорослих – протезування всіх клапанів серця, пріоритет залишається за реконструктивними втручаннями – пластика та збереження власного клапана;

Мініінвазивна кардіохірургія – коронарне шунтування із мініторакотомії, протезування аортального клапана із міністернотомії, проведення мініінвазивної відеоасистованої реконструкції мітрального клапана, що дає можливість провести комплексну реконструкцію клапанного апарату без значної хірургічної травми для пацієнта;

Пухлини серця -  видалення міксом;

Хірургія аорти - протезування висхідної аорти, операція Bentall - de Bono,Wheat , David.

Хірургічне лікування обструктивної гіпертрофічної кардіоміопатії - операція Феррацці.

В травні 2019 року на  XXV Всеукраїнському з'їзді кардіохірургів з міжнародною участю  в м. Одеса  була  представлена доповідь на тему:  “Артеріальна реваскуляризація міокарда. Сучасний погляд. Досвід одного центру”.


В липні 2019 року наші спеціалісти провели стажування в German Heart Center Berlin, взяли участь в  мастеркласі  з мініінвазивної кардіохірургії мітрального клапана  з Prof. Dr. med. Jörg Kempfert .