Приймальне відділення:+380 472 33 56 01

Поліклініка:+380 472 36 09 48

Приймальня гол.лікаря:+380 472 33 04 15

Адреса: Україна, м. Черкаси, вул. Мечникова, 25 (стаціонар)

Україна, м. Черкаси, вул. Святителя-хірурга Луки 3 (поліклініка)

< Всі новини
08 листопада 2017

Засідання Ради експертів робочої групи з порушень ритму серця Української асоціації аритмологів



Обласний позаштатний кардіолог Управління охорони здоров'я Черкаської ОДА Журба С.В та обласний позаштатний терапевт  Казмірук В. І. 3-4 листопада 2017 року приймали участь у засіданні «Ради експертів» робочої групи з порушень ритму серця Української асоціації аритмологів, що відбулася у м. Одесі.

На засіданні розглядалися питання що стосуються особливостей застосування НОА  - ривороксабана, апіксабана, дабігатрана та їх  переваг над варфарином згідно останніх клінічних досліджень.

Особливу увагу було відведено лікуванню аритмії у хворих з порушенням функції щитоподібної залози та особливостей застосування флекаїніду – антиаритмічному препарату, що нещодавно був зареєстрований в Україні.

Великий інтерес викликала демонстрація кардіомоніторів, що імплантуються під шкіру людини з метою реєстрації життєво загрозливих аритмій та рекомендацій Європейської асоціації кардіологів за 2017 рік, щодо їх застосування.

Розглядалися нові можливості лікування пацієнтів з серцевою недостатністю та шлуночковими аритміями, лікування гіпофосфатемії, додаткові можливості в лікуванні артеріальної гіпертонії у пацієнтів з фібриляцією передсердь.