Приймальне відділення:+380 472 33 56 01

Поліклініка:+380 472 36 09 48

Приймальня гол.лікаря:+380 472 33 04 15

Адреса: Україна, м. Черкаси, вул. Мечникова, 25 (стаціонар)

Україна, м. Черкаси, вул. Святителя-хірурга Луки 3 (поліклініка)

< Всі новини
13 лютого 2023

“ЗАХИЩАЙ СВОЇХ” – ВАКЦИНУЙТЕ ДІТЕЙ ВІД КОРУ, ДИФТЕРІЇ, ПОЛІОМІЄЛІТУ ТА ІНШИХ НЕБЕЗПЕЧНИХ ХВОРОБ

У воєнний час підвищується ризик розвитку і поширення інфекційних хвороб. Особливо вразливі до них діти і дорослі, які мають прогалини у графіку щеплень або не імунізовані взагалі.

«Вакцинація є однією з головних складових громадського здоров’я. Адже, за даними ЮНІСЕФ, щороку щеплення рятують 2–3 мільйони дитячих життів у всьому світі. Нещеплені ж діти ризикують інфікуватися, тяжко хворіти, а деколи й померти від наслідків захворювань. Щаслива дитина – здорова дитина! Тож важливо дотримуватися національного Календаря профілактичних щеплень. Саме тому ми, за сприяння представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, і проводимо низку заходів, спрямованих на популяризацію інформації про важливі аспекти збереження здоров`я, зокрема необхідність щеплень» – говорить директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва.

Пропустили щеплення дитини через війну? Надолужте їх, як тільки опинитеся у відносній безпеці. Вакцинуйте дітей від кору, дифтерії, правцю, поліомієліту та інших небезпечних хвороб! Не відкладайте здоров'я на потім!

Війна наближає хвороби до вас і вашої дитини. Вакцинуйте дітей від кору, дифтерії, правцю, поліомієліту та інших небезпечних хвороб! А себе та рідних - гарантованими державою вакцинами від COVID-19, дифтерії, правцю. Бережіть життя та здоров'я!

Відправляючи дитину до школи, подбайте про її здоров'я. Адже в колективі інфекції та віруси поширюються значно легше. Зробіть щеплення від кору, дифтерії, правцю, поліомієліту та інших небезпечних хвороб!

Поліомієліт - високозаразний , викликає параліч і може призвести до смерті. Зараз в Україні спалах поліо, ліків проти цієї хвороби не існує. Єдиний захист - вакцинація. Захистить свою дитину - зробіть щеплення від поліомієліту!

Кір - високозаразна і небезпечна хвороба, що швидко поширюється. Кір може спричинити запалення легенів та мозку і призвести до смерті. Спалахи кору циклічні і повторюються кожні 4-5 років. Новий спалах наближається! Захистіть дитину від кору - вакцинуйте! 

Корисне відео